Contractonderhandelingen

Contractonderhandelingen

Op het moment dat u uw huidige overeenkomst wil gaan verlengen, of een nieuwe overeenkomst wil afsluiten, wilt u precies weten wat de huidige status en behoefte is van uw ICT-omgeving. Uw huidige behoefte en uw behoefte op de korte- middellange en lange termijn speelt een belangrijke rol in het bereiken van de doelstelling de meest optimale overeenkomst te sluiten voor uw organisatie. Het bepalen van de ICT strategie vraagt om duidelijke input vanuit de ICT verantwoordelijke.

LCxp heeft de juiste tooling om duidelijke rapportages op te leveren. Op basis hiervan staan wij u graag terzijde in de onderhandelingen met Microsoft. Wij zetten onze ervaring en kennis in, om een overeenkomst neer te zetten met de meest optimale voorwaarden en de beste prijscondities.

Het feit dat LCxp geen financiële banden heeft met de verschillende software vendoren is noodzakelijk om tot een klantgerichte oplossing te komen. In tegenstelling tot de meeste adviseurs heeft LCxp geen enkel ander belang dan dat van u in dit proces. Daarnaast is LCxp in de mogelijkheid volledige transparantie te geven over het door de software vendoren ontwikkelde proces waarin meerdere partijen direct of indirect geld verdienen aan de keuzes die u maakt. Deze inzichten geven u als klant de noodzakelijke controle en munitie de optimale overeenkomst op tafel te krijgen.

Het onderhandelingsproces is een proces waar LCxp ruime ervaring mee heeft, een expertise die wij graag voor u inzetten.

Onafhankelijk en helder advies.

Doelstellingen bij een contractonderhandeling zijn:

  • Inventariseren huidige en toekomstige situatie;
  • Adviseren over het af te sluiten contract, gebruik van Software Assurance Benefits, alle mogelijke scenario’s in kaart brengen, inclusief onderbouwing en vermelding van eventuele risico’s;
  • Onderhandelingen voeren met de Licensing Solution Providers (LSP’s) (zie ook leveranciersselectie);
  • Onderhandeling over de prijs per licentie met de fabrikant.
Hoe kunnen we u helpen?

Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem gerust contact met ons op.

Wij maken de wereld van software & licenties voor u inzichtelijk en transparant.